Централни хали в София отварят на 23 май. и възстановяване на оригиналния

...
Централни хали в София отварят на 23 май. и възстановяване на оригиналния
Коментари Харесай

Централните хали в София отварят отново на 23 май

Централни хали в София отварят на 23 май.

и възстановяване на истинския тип и функционалности на постройката, осъществен от Kaufland България.

Инвестицията е за 50 млн. лева, а планът е съгласуван напълно с препоръките на Националния институт за недвижимо културно завещание и Министерство на културата.

Реставрираният „ Покрит пазар “ на София ще работи за всички клиенти от 7.00 до 23.00 часа всеки ден, като разполагаем за тях ще бъдат близо 15 000 качествени и преференциални артикули, множеството от които от български снабдители и производители. Общо над 170 са българските снабдители на месо, риба, млечни храни, самун и плодове и зеленчуци, които ще показват стоката си под покрива на Централни хали. 

На равнище „ партер “ в постройката, новият притежател, благодарение на експертите от Регионален исторически музей – София, е социализирал археологическото завещание от Древна Сердика. До разкритите още през 2000 година остатъци от защитната стена на Улпия Сердика и римска баня е обособена зона за история и просвета, до която всеки искащ може да се допре изцяло гратис и не е обвързано с покупка от комерсиалната зона.

Там ще бъдат ситуирана и най-голямата детска книжарница в България Greenwich Junior. 

Обновеният паркинг към Централни хали е с потенциал от 69 паркоместа единствено за клиенти на комерсиалните обекти в постройката. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР